9.075 deelnemers stapten in oktober 31 keer de wereld rond in de strijd tegen borstkanker

Doel De Roze Mars 2020 van Pink Ribbon ruimschoots overschreden

Tijdens De Roze Mars wandelden 9 075 deelnemers 31.1 keer de wereld rond voor het goede doel en zamelden zo meer dan 88.181€ in. Daarmee hebben zij samen met initiatiefnemers Pink Ribbon en P&V Groep hun doelstelling om van 1 tot 31 oktober minstens 10 keer rond de wereld te stappen verdrievoudigd. Ambassadrice Olivia Borlée spoorde iedereen aan om dagelijks 10.000 stappen te zetten om aan hun gezondheid te werken en meteen de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug te geven.

 

9075 enthousiastelingen hebben dit jaar hun beste beentje voorgezet en deelgenomen aan De Roze Mars. Dat zijn maar liefst vier keer zoveel deelnemers als vorig jaar. De wandelaars gingen de uitdaging aan om gedurende oktober samen met Pink Ribbon en P&V Groep tien keer de wereld rond te stappen. De deelnemers slaagden met glans. Samen stapten ze elke dag 1 keer de wereld rond, 31 keer in totaal. Eén rondje rondom de wereld telt ruim 40.000 km. In totaal is gedurende de maand oktober met De Roze Mars 1.244.665 kilometer gewandeld. 

Olivia Borlée, ambassadrice van De Roze Mars, is erg blij met dit knappe resultaat: “Wat ben ik trots dat we dit jaar met meer dan 9000 enthousiaste stappers het belang van beweging meer onder de aandacht konden brengen. 1 kanker op 3 kan vermeden worden door een gezonde levensstijl en dat niet alleen, sport geeft je de mentale kracht om tegenslagen te overwinnen. ”

37% van de deelnemers stapten mee in een team van hun werkgever. 119 bedrijven schreven zich in voor De Roze Mars, waaronder grote namen als Carrefour, Estée Lauder Company, de Nationale Loterij, Mondelez, Nestlé,  Roularta Media, PeopleWare, AZ Jan Palfijn, De Lijn en natuurlijk een van de initiatiefnemers P&V Groep zelf. Vitrum Glazenwasserij BV mag zich bekronen tot stapkoning der bedrijven. Met een gemiddelde van 401.727 stappen per persoon mag het bedrijf terecht fier zijn op hun prestatie. 

 

Pascal Leglise, directeur corporate social responsability en quality sustainable development bij Carrefour vertelt: Onze medewerkers dragen Pink Ribbon een warm hart toe, dat was de afgelopen maand duidelijk te merken. Maar liefst 560 gedreven werknemers zetten hun beste beentje voor. Bovendien zien we niet enkel de gezondheidsvoordelen van meer beweging, met deze actie konden we digitaal verbonden blijven met onze medewerkers, wat geen evidentie is in deze tijd. Op het online platform werden alle stappen verzameld en konden deelnemers steeds in realtime de voortgang van het aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en de virtuele competitie volgen en dat zorgde duidelijk voor een boost bij onze medewerkers.”

 

Dit jaar konden niet alleen bedrijven en individuen de strijd tegen elkaar aangaan, als nieuwe feature konden er ook teams gevormd worden. Vrienden, familie, collega’s zetten zelf een veilige, virtuele competitie op en moedigden elkaar massaal aan om dagelijks 30 minuten extra te bewegen.

Wim Ter Tooy stelde het team "Het wandel ende Marke" samen: “In 2013 ben ik m’n vrouw, na een lange strijd, verloren aan borstkanker. Daarom heb ik onze volledige straat gemotiveerd deel te nemen aan dit mooie initiatief, De Roze Mars! Samen met de buren hebben we in de maand oktober ons beste beentje voorgezet! Deze uitdaging heeft ons als team dichter bij elkaar gebracht én we kennen nu veel beter de vzw Pink Ribbon.”

Hilde Vernaillen, CEO van de P&V Groep geeft aan waarom de groep zijn schouders onder dit project zet: “Als coöperatief verzekeraar willen we met dit initiatief graag het belang van een gezonde levensstijl in de preventie van ziektes zoals borstkanker meer onder de aandacht brengen. Daarbij speelt beweging een belangrijke rol. Met een initiatief als De Roze Mars hebben we mensen op een interactieve manier kunnen sensibiliseren.”

 

Met de deelname aan De Roze Mars werken de deelnemers enerzijds aan hun gezondheid, anderzijds steunen ze het goede doel door een donatie. Op deze manier werd 88.181 euro ingezameld. Pink Ribbon gebruikt de geworven fondsen voor de realisatie van diverse, concrete projecten. Ten voordele van een gelijke en betere medische behandeling van alle borstkankerpatiënten, financierde zij een project bij Stichting Kankerregister. Voor de ondersteuning van vrouwen die na borstkanker weer aan het werk gaan, riep zij het project “Pink Monday” in het leven. Met “Geknipt voor Haar” betaalt de vzw hoofdhuidkoeling in Belgische ziekenhuizen. En om de kennis over borstkanker in alle lagen van de bevolking te doen groeien, ontwikkelde zij de online sensibiliseringstool “Mammoquiz.be”.

Valérie Fornoville

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Pink Ribbon Belgium

Over Pink Ribbon 

Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker, sensibiliseert voor preventie en opsporing en zamelt fondsen in voor psychosociale projecten die (ex)-patiënten steunen. Het gaat om initiatieven die de houding en het gedrag van de bevolking ten opzichte van borstkanker verbeteren, het gevoel van angst en isolatie verminderen en taboes bespreekbaar maken. Daarenboven financiert het Pink Ribbon Fonds projecten die zich richten zich op de verbetering van de medische behandeling en de levenskwaliteit van personen met borstkanker en van hun omgeving. Het Pink Ribbon Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Meer informatie kan je vinden op www.pink-ribbon.be.

Partners 

Pink Ribbon kan dit jaar, ondanks de onzekere tijden, opnieuw rekenen op de erg gewaardeerde steun van haar hoofdpartners: Estée Lauder Companies, Carrefour, Nationale Loterij, Gilead Sciences, Médi-Market en de Claes Retail Group (CRG). 

De strijd tegen borstkanker is een thema dat deze geëngageerde bedrijven nauw aan het hart ligt.