Pink Ribbon lanceert De Roze Mars in de strijd tegen borstkanker

De vzw nodigt alle Belgen uit om tijdens de maand mei samen 5 keer rond de wereld te stappen

Pink Ribbon vzw, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, lanceert in samenwerking met P&V Verzekeringen ‘De Roze Mars’. Ze dopen daarmee de maand mei om tot ‘stap-maand’ en willen alle Belgen aanzetten om van 1 tot 31 mei voldoende te bewegen en per dag minstens 30 minuten extra te stappen. Het ultieme doel is om samen 5 maal de wereld rond te stappen in de strijd voor meer lichaamsbeweging en tegen kanker.

Waarom 30 minuten per dag ?
Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. 1 op 3 kankers kunnen vermeden worden door een gezonde levensstijl. Daarbij is bewegen enorm belangrijk.

Het doel van De Roze Mars is daarom om alle deelnemers aan te moedigen om minstens 30 minuten per dag extra te bewegen. Een kleine moeite, dat halfuurtje heeft immers weinig impact op je dagelijkse routine, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit”, aldus Brigitte Boonen, Executive Director bij Pink Ribbon.
Hilde Vernaillen, CEO van P&V Verzekeringen vult aan: “Met dit initiatief willen we het belang van een gezonde levensstijl benadrukken, onder andere bij de preventie van ziektes zoals borstkanker. Als verzekeraar is het correct vergoeden van geleden schade natuurlijk ​ ontzettend belangrijk. Maar we zien -als coöperatief verzekeraar- onze rol nog breder. Daarom zetten we sterk in op preventie, op het voorkómen van schade, zowel doorheen onze verzekeringsactiviteiten als via ons gespecialiseerde preventie-filiaal Previdis.”

De wereld rond
Tijdens De Roze Mars kunnen deelnemers hun stappen al dan niet automatisch registreren op een online platform ter beschikking gesteld door P&V Verzekeringen. In 2018 werd dat online platform al opengesteld aan hun medewerkers en enkele andere bedrijven. Toen leverden de gezamenlijke inspanningen van 1.176 deelnemers een totaal op van 142.837 km. Dat komt overeen met 3,4 keer rond de wereld stappen. In 2019 is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan De Roze Mars en de ambitie van Pink Ribbon is dit jaar nog groter. Het ultieme doel is om samen met alle Belgen op 31 dagen tijd 5 maal de wereld rond te stappen.

Registreer je online en stap mee
Deelnemen aan De Roze Mars kan als organisatie of individu door te surfen naar www.derozemars.be. Wie zich registreert voor De Roze Mars krijgt toegang tot het online platform. Daar worden de deelnemers op basis van challenges en allerhande beweegtips aangespoord om te gaan wandelen. Het hoofddoel is de Global Challenge, waarmee we met De Roze Mars 5 keer rond de wereld willen stappen. Iedereen die ​ 5 euro doneert, kan zich inschrijven om mee de wereld rond te stappen. Zo werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar steun je ook een goed doel. Elke stap telt!

Tips
Pink Ribbon en P&V Verzekeringen zetten alvast 5 eenvoudige tips om meer te bewegen op een rijtje:

  • Neem de trap.
  • Parkeer de auto een straat verder.
  • Stap een halte eerder af als je de bus neemt.
  • Loop naar het bureau van een collega in plaats van hem of haar te mailen.
  • Ga tijdens de middagpauze eens samen met je collega’s een blokje om.

Geïnteresseerden kunnen zich nu al registreren op het platform van De Roze Mars en tot eind april alvast opwarmen tijdens de Warm-up Challenge!

Contact

Over P&V Verzekeringen
De P&V Groep is een coöperatieve verzekeringsgroep die actief is in België en aan particulieren, zelfstandigen, bedrijven en instellingen verzekeringsoplossingen aanbiedt. Dat gebeurt via verschillende merken en distributiekanalen.

De producten en diensten van P&V worden verdeeld via een netwerk van exclusieve agenten.

  • VIVIUM biedt zijn verzekeringsoplossingen aan via onafhankelijke makelaars.
  • PNP (Piette & Partners) werkt ook via zelfstandige verzekeringsmakelaars.
  • De Dienst Institutionele Klanten werkt rechtstreeks samen met klanten van de publieke en non-profit sector en biedt oplossingen aan onder de merken P&V en VIVIUM.
  • Het aanbod van Actel wordt op de markt gebracht via samenwerkingsverbanden met autofabrikanten.
  • Arces biedt een rechtsbijstandverzekering aan en is actief via alle distributiekanalen van de P&V Groep.

www.pv.be | www.vivium.be | www.arces.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Pink Ribbon Belgium

Over Pink Ribbon 

Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker, sensibiliseert voor preventie en opsporing en zamelt fondsen in voor psychosociale projecten die (ex)-patiënten steunen. Het gaat om initiatieven die de houding en het gedrag van de bevolking ten opzichte van borstkanker verbeteren, het gevoel van angst en isolatie verminderen en taboes bespreekbaar maken. Daarenboven financiert het Pink Ribbon Fonds projecten die zich richten zich op de verbetering van de medische behandeling en de levenskwaliteit van personen met borstkanker en van hun omgeving. Het Pink Ribbon Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Meer informatie kan je vinden op www.pink-ribbon.be.

Partners 

Pink Ribbon kan dit jaar, ondanks de onzekere tijden, opnieuw rekenen op de erg gewaardeerde steun van haar hoofdpartners: Estée Lauder Companies, Carrefour, Nationale Loterij, Maasmechelen Village en de Claes Retail Group (CRG). 

De strijd tegen borstkanker is een thema dat deze geëngageerde bedrijven nauw aan het hart ligt.