Prinses Delphine van Saksen-Coburg onthult het ontwerp van het zevende Pink Ribbon-lintje

Pink Ribbon stelt haar nieuwe campagne 2021 voor n.a.v. Internationale Borstkankermaand

Pink Ribbon, de nationale organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker, lanceerde vandaag haar nieuwe jaarcampagne naar aanleiding van de Internationale Borstkankermaand oktober. Daarbij stond de lancering van het nieuwe roze lintje – dat dit jaar de creatieve, liefdevolle en eigenzinnige signatuur van Delphine van Saksen-Coburg draagt – centraal. Afgelopen jaar werden onze sociale contacten tot een minimum beperkt. Uit angst voor een besmetting met het coronavirus isoleerden kwetsbare kankerpatiënten zich nog vaker dan voorheen. Daarom wil Pink Ribbon tijdens de Internationale Borstkankermaand 2021 extra focus leggen op het stimuleren van dialoog, het verminderen van angstgevoelens en eenzaamheid en het aanmoedigen van veerkracht. Meer dan ooit is het belangrijk het taboe te doorbreken, over borstkanker te praten en zo patiënten te steunen. Hare Koninklijke Hoogheid Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België, deelt deze visie en werpt zich daarom mee in de strijd tegen borstkanker met de boodschap ‘Love is what we all need’.

Op vraag van Pink Ribbon heeft prinses Delphine van Saksen-Coburg aanvaard om het 7de Pink Ribbon-lintje te ontwerpen. Vandaag heeft de prinses zelf het ontwerp onthuld op een persconferentie in Zaventem. Het is één van haar bekendste werken, de Love Line, die wordt afgebeeld op het Pink Ribbon-lintje van 2021. Op deze manier dringt Prinses Delphine aan op het feit dat, naast een efficiënte behandeling, patiënten meer dan ooit nood hebben aan dialoog en aandacht voor wat nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België is. 1 vrouw op 9 wordt erdoor getroffen. In ons land vechten maar liefst 100.000 vrouwen, samen met hun directe omgeving, tegen borstkanker. Het blijven onthutsende cijfers.

Het thema liefde is een belangrijk element in de vele levendige, speelse en eigenzinnige werken van prinses Delphine. “Ik ben begeesterd door het thema liefde. Met liefde kan je zoveel oplossen.”  Daarom twijfelde Prinses Delphine geen moment en was ze meteen bereid om het 7de lintje van Pink Ribbon België te ontwerpen. “Borstkanker weegt zwaar op verschillende aspecten van het leven van patiënten. Wat me het meeste raakt is dat lotgenotes zich ontzettend eenzaam kunnen voelen. Daarom symboliseert het lintje een ‘liefdeslijn’,” vertelt de prinses, “het toont aan dat onze liefde steun, kleur en warmte brengt in het leven van de 100.000 vrouwen die in België vechten tegen borstkanker. Het geeft hen en hun omgeving kracht en moed.”

De slogan van de Pink Ribbon-campagne in oktober ‘Love is what we all need’, die borstkankerpatiënten toont dat ze er niet alleen voor staan, zet het mooie gedachtegoed van Delphine van Saksen-Coburg, kracht bij. Vanaf oktober kan iedereen het nieuwe Pink Ribbon-lintje kopen en de ‘liefdeslijn’ van prinses Delphine dragen, om zo hun steunverlening te tonen aan lotgenoten en hun omgeving. Een Pink Ribbon-lintje kost €3. Daarvan gaat €2 rechtstreeks naar concrete projecten die Pink Ribbon onderneemt in haar strijd tegen borstkanker. Het Pink Ribbon-lintje is dit jaar opnieuw in heel het land te koop bij Carrefour, Multipharma, Standaard Boekhandel/Club, Hunkemöller, ZEB, The Fashion Store, Schoenen Torfs, e5, Casa Shops, AVA, Wibra, Modemakers, Daniël Ost en vele kapperszaken.

Het Pink Ribon-lintje kent intussen een lange geschiedenis. Evelyn Lauder, schoondochter van Estée Lauder, startte in 1992 de eerste Breast Cancer Awareness-campagne en kwam op het idee van het roze lintje. De Pink Ribbon werd het universele symbool voor borstgezondheid. Al meer dan 25 jaar brengt de Breast Cancer Awareness-campagne vrouwen en mannen samen uit alle hoeken van de wereld om zo het bewustzijn te vergroten, fondsen te werven en concrete projecten tegen borstkanker op te starten. Elk jaar krijgt het ontwerp in België een nieuwe touch van bekende artiesten. Eerder al ontwierpen Edouard Vermeulen, Christa Reniers, Nele Ost, Raf Simons, Coralie Barbier, Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée de Pink Ribbon. Pink Ribbon is bijzonder trots dat Prinses Delphine zich nu aansluit bij dit rijtje.

 

Contacteer ons
Over Pink Ribbon Belgium

Over Pink Ribbon 

Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker, sensibiliseert voor preventie en opsporing en zamelt fondsen in voor psychosociale projecten die (ex)-patiënten steunen. Het gaat om initiatieven die de houding en het gedrag van de bevolking ten opzichte van borstkanker verbeteren, het gevoel van angst en isolatie verminderen en taboes bespreekbaar maken. Daarenboven financiert het Pink Ribbon Fonds projecten die zich richten zich op de verbetering van de medische behandeling en de levenskwaliteit van personen met borstkanker en van hun omgeving. Het Pink Ribbon Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Meer informatie kan je vinden op www.pink-ribbon.be.

Partners 

Pink Ribbon kan dit jaar, ondanks de moeilijke coronacrisis, opnieuw rekenen op de erg gewaardeerde steun van haar hoofdpartners: Estée Lauder Companies, Carrefour, Nationale Loterij, Febelhair, Belgian Salon Partners en Roularta. 

De strijd tegen borstkanker is een thema dat deze geëngageerde bedrijven nauw aan het hart ligt.